Collegereeksen | Andragologie

Agora-lezingen - Plein der ontmoeting

 
Ondanks dat migratie van alle tijden is, worden we geconfronteerd met een situatie die een groot deel van de wereld zijn greep lijkt te houden. De massale volksverhuizingen naar andere landen, naar Europa om een bestaan op te bouwen op de vlucht voor geweld, oorlog of simpelweg voor uitzichtloosheid. Migratie stelt de veerkracht en weerbaarheid van samenlevingen, Europa en Nederland op de proef. Wat te geloven, welke keuzes te maken en hoe hiermee om te gaan: deze reeks lezingen biedt andere perspectieven op een fenomeen dat van alle tijden is en blijft.

De Agora lezingenreeks wil graag een bijdrage leveren aan een paradigmnaverschuiving van migratie als probleem naar  migratie als oplossing voor vandaag en de dag van morgen.

In deze Agoralezingen gaan we in vijf verschillende bijeenkomsten 'in dialoog' met aansprekende denkers. Elk thema wordt ingeleid door een spreker die zich diepgaand in het betreffende thema heeft verdiept en dit gebruikt in zijn of haar eigen werk- en denkproces.

De sprekers zullen het betreffende boek of thema inleiden waarna wij met elkaar in gesprek kunnen over wat deze invalshoek kan bieden voor het duiden van migratie in deze tijd. En welke handelingsperspectieven of mogelijkheden er aan te ontlenen zijn die eenieder op zijn/haar eigen praktijk zou kunnen toepassen.

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden en zich aanmelden.