Collegereeksen | Andragologie

Summer School 2021
Manieren om de Wereld te beschouwen

Inmiddels beginnen we als Kring Andragologie een kleine traditie van Summer Schools op te bouwen. Hoewel de vooruitzichten nog steeds onzeker zijn, willen we deze zomer toch weer een 'live' versie van 'Belangrijke denkers en belangwekkende boeken' organiseren.

In deze week stellen we weer invloedrijke thema's en boeken centraal 'die je altijd al had willen lezen maar waar je nog niet aan toe kwam'. Echter ook boeken die van belang zijn in maatschappelijke discussies en vraagstukken rond maatschappelijke verandering. De betreffende boeken of thema's zullen worden behandeld door ervaren sprekers die zich hebben voorbereid op betreffende benaderingen.

Boeken en vraagstukken die dit jaar aan de orde zullen komen, sluiten aan op actuele maatschappelijke thema's rond ongelijkheid, beeldvorming, activisme en denken over de toekomst.

Tijdens deze week zullen o.a. Hans Achterhuis en Nico Koning ingaan op hun nieuwste boeken over respectievelijk 'Geloof in geweld' en 'De waarde van woede'. Over verdere programmering en precieze invulling informeren wij u in de volgende Nieuwsbrief. Wij verwachten u een keur aan interessante sprekers te kunnen presenteren.

Naast de mogelijkheid om op locatie deel te nemen aan deze week onderzoeken we ook nieuwe mogelijkheden om via een zogenaamde 'livestream' mee te doen.

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden en zich aanmelden.