Evenementen | Andragologie

Een groene stad: Amsterdam

Alumnitalk: een debat georganiseerd door vier UvA Alumni Kringen:

Andragologie, Bio-medische wetenschappen, Kunstgeschiedenis, Psychologie  

Op 19 mei 19.00 – 22.00 uur in Mediamatic

Net zoals andere grote steden in Europa is Amsterdam bezig met de verduurzaming van de stad. In samenwerking met de regio is daar een projectorganisatie voor opgericht: de Metropool Regio Amsterdam. Daarbij is de vergroening van de stad een belangrijk thema. Maar met voornemens en een opgetuigde ambtelijke organisatie red je het niet alleen. De vraag is hoe je met alle betrokkenen de groene stad van de toekomst creëert. Daar is onderzoek  en deskundigheid op allerlei gebieden en disciplines voor nodig.

In dit debat willen wij dat vanuit de wetenschap en de verbeeldingskracht van de kunst samen met op Amsterdam betrokken alumni verkennen.

  • Vanuit de psychologie met Annemie Ploeger (UvA) die zich afvraagt welke (stads)omgeving voor de moderne mens leefbaar en duurzaam is, gegeven diens evolutionaire ontwikkelingsgeschiedenis.
  • Met de UvA sociaal geograaf, betrokken bij de Metropool regio Amsterdam (Michaela Hordijk), die in dat kader samen met collega’s en bewoners ontwerpen maakt voor een grachtengordel van de toekomst die leefbaar, groen en duurzaam is.
  • Met de kunstenaar Birthe Leemeijer die haar verbeeldingskracht, geïnspireerd door de natuur, inzet voor het groen en duurzaam maken van stedelijke omgevingen.


Je kunt je hier opgeven. Kosten: geen.